Ties wil graag Brandweerman Sam zijn

Large 1024 645 2017 055 ties   dagje brandweerman sam zijn new

Zaterdag 12 augustus om acht uur werd Ties door mama en papa gewekt. Vandaag moest het hele gezin om kwart voor negen klaarstaan voor Ties zijn wensdag. Plots hoorde Ties sirenes loeien en zagen we een brandweerwagen naderen. Oei, een noodgeval! Nee, het was geen noodgeval, de brandweer kwam Ties en de rest van het gezin ophalen voor een fijne dag! Het hele gezin nam plaats in de brandweerwagen en we vertrokken!
Met loeiende sirenes kwamen we aan bij de brandweerkazerne van Balen. Daar stond het brandweerkorps Ties in een erehaag op te wachten. Ook was de burgemeester van Balen aanwezig die Ties en de rest van het gezin welkom heette.
Even was Ties overweldigd, maar op de stoere arm van papa kon hij alles overzien en al snel was het ijs gebroken en was Ties niet meer te stoppen. Hij mocht een brandweerkostuum aantrekken en kreeg een gepersonaliseerde helm! Nog een koffiekoek en een drankje en Ties was er helemaal klaar voor.
Samen met zijn grote zus ging Ties nog even alle brandweerwagens bekijken, de sirene aanzetten en de boot checken. Daarna kon het echte werk beginnen. Met de brandweerwagen reden we naar een nabijgelegen pleintje waar een aantal opdrachten klaarstonden. Eerst leerde Ties de brandslang gebruiken. Hij leerde een bal in een gat spuiten. Niet evident, maar met de hulp van een ervaren brandweerman lukte het. Een brandweerman moet niet alleen vanop de grond kunnen blussen, maar ook vanuit de lucht. Met een kraan gingen Ties en zijn grote zus de hoogte in om van daaruit te blussen! Amai, wat was dat hoog!
Na een korte rustpauze kwam er een oproep binnen: er was een duiker in het kanaal in moeilijkheden. Ties sprong de brandweerwagen in en ook de boot werd aangekoppeld. Na een hobbelig parcours over bospaden reed Ties met de brandweerwagen met loeiende sirenes de kanaaldijk op. Reddingsvesten werden aangedaan en Ties werd in de boot geholpen, motor aan en redden maar die duiker! Ties was helemaal onder de indruk van deze reddingsactie! 
Nu de duiker gered was, was het tijd om terug naar de kazerne te rijden. Daar was er nog een noodgeval. Uit een tent kwam rook. Na een kleine aarzeling ging Ties samen met zijn papa de tent binnen en kwam hij met een mooie speelgoed brandweerwagen buiten! 
Ties had het zo goed gedaan en kreeg een mooi diploma en een medaille. De fijne tijd bij de brandweer werd afgesloten met een groepsfoto en een gezellige broodjeslunch. Ties had tijdens deze lunch meer oog voor zijn nieuwe brandweerwagen dan voor de broodjes!
Na de lunch werd het hele gezin weer met de brandweerwagen veilig thuis gebracht. Maar het was nog niet gedaan. Make-A-Wish® had nog leuke verrassingen bij: heel wat speelgoed van brandweer Sam. Ties was in de wolken! Ondanks de vermoeidheid heeft Ties de rest van de namiddag nog gespeeld met brandweer Sam en speelde hij de  ‘noodgevallen’ van bij de brandweer na. 
Ties vond het geweldig! Hij heeft een fantastische dag gehad! Thuis is het nog bijna elke dag ‘noodgevallen’ oplossen! Zalig!
Dank je wel om dit mogelijk te maken!

Wensteam: Zita, Maaike en Annitta

Met dank aan:
Burgemeester van Balen
Brandweer Zone Kempen Post Balen
Luitenant Jef Van Meensel
Mini Onderneming Annouk Coopmans Herentals
M4L16 - Ketnet Koekenbak GBS de Horizon Malle

Bekijk ook deze wensen: