Een iPhone voor Amine

Large 1024 645 2016 115 amine   iphone2

 

Het was kwart voor tien in de ochtend toen het wensteam aanbelde. Dan pas drong het eindelijk tot me door dat het mijn wensdag was en begonnen de zenuwen stilletjes aan op te komen. Ik wist namelijk nog niet wat er vandaag allemaal ging gebeuren want het was een verassing. Ik deed de deur open en ze brachten me om de hoek en daar stond een hele mooie en coole sportwagen, een Porsche Carrera. We vertrokken naar de eerste bestemming. Vooraleer we bij de bestemming aankwamen ging de chauffeur van de Porsche nog even langs wat landweggetjes om te laten zien hoe hard sportauto kon rijden. De auto ging echt supersnel het voelde net alsof je in een achtbaan zat. We kwamen bij ons eerste bestemming en ik had nog steeds geen flauw idee wat me te wachten stond. Tot dat ik een vliegtuig zag en ik besefte het, ik ging Skydiven! Hoe cool!
Toen ik daar aankwam moest ik direct naar een plaats waar een man alles uitlegde over het skydiven en waar ik les kreeg voor een kwartier. Toen ik klaar was met de les kwam mijn familie aan, ze hadden nog geen flauw idee van wat er zou gebeuren tot ik het ze vertelden wat ik ging doen. Op een gegeven moment werd ik meegenomen om speciaal vliegpak aan te doen voor het skydiven, vervolgens moest ik allemaal veiligheidsgordels aan doen. Het vliegtuig was al vertrokken want er waren nog enkele mensen voor mij en we moesten even wachten tot het terug landde. Het vliegtuig was geland, ik werd direct meegenomen naar het vliegtuig en ik moest instappen. Er gingen ook twee andere mensen mee want alles werd gefilmd (ook hoe ik les kreeg) met GoPro’s. De persoon die met mij zou springen ging ook mee. Op dit moment had ik echt heel veel zenuwen want mijn wens ging eindelijk uitkomen. Eenmaal ik in het vliegtuig zat waren alle zenuwen terug weg. Het vliegtuig begon op te stijgen naar de 3,5km en ondertussen werd er uitleg gegeven over het uitzicht en wat ik allemaal kon zien. Het uitzicht was trouwens ook echt supermooi. Plotseling kregen we een signaal van de piloot dat we mochten springen en de deuren gingen open. Een van de filmers ging op de vleugel zitten zodat ze direct na mij weg kon. Dan sprong de tweede cameraman en direct daarna sprong ik. Het begin ging echt heel snel en we hadden heel veel wind. Op dat moment stroomde er ook zo veel gevoelens door mij heen; spanning, blijdschap, etc.  Toen trok de persoon waarmee ik was de parachute open en remde al heel wat af maar het leek of we terug een stuk aan het stijgen waren. Mijn parachute had een oranjekleur. Wat me wel opviel was dat het heel erg koud was boven. Nadat we even vlogen mocht ik zelf sturen en kiezen welke richting we gingen. Dat vond ik zo leuk. We maakten nog wat cirkels in de lucht en gingen veder. We vlogen nog even over mijn familie en toen landde op de grond. 
Onderweg naar de plek waar ik moest gaan omkleden kreeg ik een kaart en daar stonden allemaal coördinaten op, maar ik had echt geen flauw idee waar de coördinaten ons konden leiden. Nadat mij kleren omgewisseld waren gingen we nog even wat drinken. We vertrokken naar de auto’s en tikten de coördinaten in de GPS. We reden naar de volgende bestemming mijn verassing was dus nog niet gedaan. We kwamen aan bij het fort van Stabroek. We wisten totaal niet wat we gingen doen. We moesten allemaal verschillende opdrachten doen met een touwenparcours en op het water. Na elke opdracht die we konden voltooien kregen we een puzzelstukje, maar waarom dat wisten we nog niet. Nadat we alle opdrachten hadden voltooid konden we met de negen puzzelstukjes een kaart maken en op die kaart stond er met een rode stip een een plek aangeduid. We gingen onmiddellijk naar de plaats en begonnen te zoeken, maar niemand vond iets tot dat op een gegeven moment mijn zus een doosje zag en we renden er zo snel mogelijk naartoe. Ik pakte het doosje onmiddellijk uit en ja hoor het was mijn wens: een IPhone7+ hier was ik echt super blij mee en de lach kon niet meer van mijn gezicht af.
Na deze wonderbaarlijke dag gingen we mat zen alle nog een hapje eten in de pizza hut waar ze een tafel gereserveerd hadden en brachten ze ons naar huis. Deze dag was zoo leuk. Het was een van de beste dagen uit mijn leven, misschien wel de beste. Hierbij wil Make-A-Wish® bedanken omdat dit een echt een toporganisatie is. Ik zou ook graag Anke, Andreas en Rosanne willen bedanken, zij zijn de mensen die mijn wens in vervulling hebben laten komen en zij hebben mijn dag zo goed gemaakt. Zij hebben mij o.a zo veel aan het lachen gemaakt deze dag. Ik ga hen en deze dag nooit vergeten. Dankuwel.

Wensteam: Rosanne, Andreas en Anke

Met dank aan: 
Artesis Plantijn Hogeschool
Universiteit Antwerpen
Gemini Corporation Antwerpen
Tractebel Engineering S.A. 
Skydive Hoevene 
Joris Heyman
Pizza Hut 
Stafort 

Bekijk ook deze wensen: