Katrien’s buitenlandse ervaring

Large 1024 645 2015 166 katrien   buitenlandse ervaring2

11 augustus 2016, mijn 18de verjaardag en de dag waarop ik helemaal alleen zou vertrekken op mijn verrassingsreis. Eindelijk was die dag aangebroken! 

 

Nadat ik uitgebreid had genoten van mijn verjaardag ontbijt waarvoor mijn ouders hadden gezorgd, werden we opgehaald door een taxi. Op naar de luchthaven! Eens daar aangekomen kwamen we al snel mijn wensteam tegen en we zetten ons ergens neer om iets te drinken. Nu zou mijn bestemming onthuld worden na al die spannende maanden. Ik krijg een cadeautje dat ik snel openscheur en ik zie al meteen “Zuid-Afrika” staan. Ik kan mijn ogen niet geloven! Gaan ze mij echt zo’n grote reis laten maken? Dit had ik echt niet voor mogelijk gehouden! 

 

Mijn wensteam vertelt mij over het vrijwilligersproject dat ik ga ondersteunen. Het vooruitzicht van les te kunnen geven in een schooltje en kinderen te leren surfen klinkt me als muziek in de oren! Wanneer ik afscheid neem van mijn ouders en mijn wensteam op weg naar de douane, kijk ik nog één keer om. Mijn ouders staan er nog enthousiast verder te praten met mijn wensteam. Ik realiseer mij voor het eerst hoe gelukkig ik ben op dat moment. De lieve verjaardag wensen stromen binnen op mijn gsm, ik sta op het punt om in mijn eentje naar het andere eind van de wereld te reizen en het geluk dat ik ervaar, straalt ook af van mijn ouders! Ik kan niet stoppen met glimlachen. 

 

De vlucht naar Dubai was zonder twijfel de beste vlucht van mijn leven. De crew trakteerde me één van de beste champagnes om zo samen met hen mijn verjaardag in stijl te vieren. We trokken samen vele foto’s waarmee we moesten lachen en die ik dan ook nog mee als souvenir. Ook had de piloot afgeroepen dat ik jarig was met als aangenaam gevolg dat heel het vliegtuig begon te applaudisseren voor mij. Dat was nog niet allesik kreeg nog 2 zakken vol met cadeautjes en mocht een kijkje en een foto nemen in de cockpit, dit samen maakte dat ik helemaal overdonderd het vliegtuig afstapte. Er was nog maar één dag voorbij en wat voor een dag was dat wel niet geweest! 

 

In Zuid-Afrika aangekomen leerde ik al snel drie heel toffe meisjes kennen die net als ik vrijwilligerswerk kwamen doen: Heather (VS), Milène (België) en Emma (Wales). Met hen heb ik de rest van het verblijf een hele leuke tijd beleefd. 

 

Natuurlijk was het beste van de reis het vrijwilligerswerk, want dat was ook deel van mijn wens. Het was erg vermoeiend om telkens een voormiddag in de klas te staan maar het was zo leuk! Die kindjes gaven mij zoveel knuffels en liefde dat ik het zware werk er helemaal voor over had. Gewoon alleen al het moment dat ik de klas binnenwandelde en alle kindjes samen “teacher, teacher, teacher!” riepen was goud waard. Ik stond eerst in de klas van de 2-jarigen waarmee ik veel liedjes zong en daarna in die van de 4-jarigen waarmee ik meestal hielp met het knutselen. In de namiddag gingen we altijd helpen met de kinderen van de lagere school bij het surfen, skaten en zwemmen. Als je de kinderen ging helpen met surfen mocht je eerst zelf een uurtje surfen, wat prachtig was met de Table Mountain op de achtergrond. Mijn verblijf was net lang genoeg om een band op te bouwen met de kinderen en alles zo wat onder de knie te krijgen. 

 

Buiten het lesgeven in het schooltje en de surfbegeleiding was er ook nog veel tijd voor andere activiteiten. Zo heb ik een dag Kaapstad kunnen verkennen samen met mijn nieuwe vriendinnen en heb ik ook de twee prachtige bergen Table Mountain en Lionshead kunnen beklimmen wat echt de moeite was! Make-A-Wish® had ook nog iets in petto voor mij: ik mocht gaan Walvis spotten! Ik heb een witte haai gespot, drie walvissen waarvan één onder onze boot zwom en ook nog zeeleeuwen: een zeer geslaagde uitstap! 

 

Ik ben heel veel andere toffe mensen tegengekomen die er mee voor gezorgd hebben dat het een onvergetelijke vakantie werd. Ik vond het zo geweldig boeiend om mensen te leren kennen van zoveel verschillende landen en zeker het communiceren in het Engels heel de dag door vond ik heel tof. Ik ben Make-A-Wish® enorm dankbaar dat ze mij deze onvergetelijke ervaring hebben gegeven! Het was verrijkend op zo veel verschillende vlakken en gewoonweg zo’n unieke ervaring! 

Heel erg bedankt Hilde, Sylvie & Filip. 

 

Liefs, 

Katrien 

 

Wensteam: Hilde, Sylvie en Filip 

 

Met dank aan: 

  • Kilroy Gent 

  • Brunel Consultants N.V. 

  • Tinneke De Bleser 

Bekijk ook deze wensen: