Paracommando Laurent

Large 1024 645 2016 065 laurent   para

De dag begon toen ik om 4.30u 's ochtends werd wakker gemaakt. We moesten wachten op het busje. Toen Philippe, Martine en Martine aankwamen gaven we elkaar een hand en vertrokken we vol kriebels naar Schaffen in Diest( wat ik toen niet wist). Eenmaal aangekomen was ik al super blij toen ik zag dat het met de para’s te maken had! Maar het leukste nieuws volgde nog. Ik mocht een duo parachutesprong doen vanaf een hoogte van 4 km met een echte para! Ik was compleet sprakeloos en super blij.

Het was een hele voorbereiding voor de sprong. Ik kreeg een harnas aan, de juiste houding werd aangeleerd voor in de lucht en ik leerde ook hoe de parachute zak eruit zag en aan welke touwtjes je moet trekken om de parachute te openen!

Toen kwam op eens het nieuws dat het vliegtuig er was en we in mochten stappen. De kriebels en de adrenaline werd heviger en heviger. Eenmaal in de lucht was het echt een prachtig uitzicht over Schaffen en de buurtgemeenten. Na een 20-tal minuten zeiden ze dat we ons mochten gereed maken om te springen. Eerst nog controle van de uitrusting, dan aan elkaar vasthaken en wachten tot je aan de beurt was om te springen. De mensen voor ons waren er allemaal uitgesprongen en dan was het aan de para, ik en de cameraman.

Ik nam mijn houding aan en keek over de rand naar beneden. Wat een super mooi zicht. Ineens waren we weg aan 200km/uur naar beneden in vrije val. Tegenover ons de cameraman die ons filmde. Er was enorm veel wind en ik hoorde niet eens mezelf schreeuwen van plezier. Na 50 sec. vrije val trok de para zijn parachute open en zweefden we over Schaffen. Na een paar toertjes te hebben gemaakt landen we precies waar we moesten zijn, op ons poep. Er kwamen een heleboel mensen afgelopen met de vraag of ik het leuk vond en tuurlijk was mijn antwoord ‘ Ja’!!

Na de parachutesprong mochten we nog wat rondlopen in de kazerne en daar blijven eten. Rond 14u30 vertrokken we uit de kazerne. Ik dacht nu terug naar huis maar dat dacht ik dus verkeerd want op de terugweg stopten we bij een super mooi Amerikaans fast food restaurant (route 46) in Oudenaarde waar ze echt prachtige hamburgers hadden. Ik nam de ‘Rocky Mountain’, een hamburger met 9 verschillende lagen. Hij was ongeveer 15cm groot, natuurlijk kreeg ik hem niet helemaal op maar hij was verrukkelijk.

Na de heerlijke maaltijd en na een fantastische dag gingen we naar huis waar we dan afscheid namen van het wensteam.

Het was een dag om nooit meer te vergeten!

Ik wil hier iedereen bedanken, het wensteam, Defensie, alle para’s maar speciaal ook de para waarmee ik sprong ,het restaurant Route 46 en alle andere mensen die geholpen hebben.

Bedankt iedereen!

Wensteam: Philippe, Martine en Martine

Met dank aan: Para’s in Schaffen

Defensie

American Resto Route 46

Artex Fashion

Kerstmarkt Hulste For Life

Carrosserie Dekeyzer

Bekijk ook deze wensen: