Femke als prinses naar Disneyland

Large 1024 645 2015 181 femke   dlp2

Vrijdag 12 augustus. Eindelijk is het zover! Naar Disneyland Parijs dankzij Make-A-Wish®. Om 8 uur was de taxi daar om ons naar Brussel-Zuid te brengen. Daarna met de TGV naar Parijs. Na een anderhalf uurtje waren we er al. Eerst met de pendelbus naar het hotel, New Port Bay Club, waar we nog wat uitleg kregen over het verloop van het weekend.

Na ons geïnstalleerd te hebben in onze kamer zijn we dan te voet (rolstoel) vertrokken naar het park. Eerst hebben we Walt Disney studio’s gedaan. Aan de ingang stonden al Pinokkio en Gepetto. Mama is dan snel boekjes en pennen gaan kopen zodat we hun handtekening konden vragen. Daarna hebben we ook elk een filmpje getekend en ook eentje ingezongen. Daarna “het vliegend tapijt”, “Car’s rally”, “Remy’s avontuur” en nog vele andere leuke dingen. Tussendoor ook ontmoetingen met onder andere Spiderman, Woody, enz…. Daarna zijn we naar Disneypark gegaan waar we net op tijd waren voor de parade. Na de parade dan nog heel wat attracties gedaan en ontmoetingen met de Disney figuren en nog op verkenning gegaan voor de volgende dag.

We gingen een beetje vroeg in bed want de volgende dag zouden we lang opblijven voor het vuurwerk en het zou een drukke dag worden. Op zaterdagmorgen hadden we dan eerst een afspraak om te ontbijten in Mickey’s café samen met heel wat Disney figuren o.a. Mickey Mouse, Goofy, Knabbel en Babbel, Vetje, enz…. Na een stevig ontbijt zijn we dan doorgegaan naar het Disneypark. Ook hier weer heel wat ontmoetingen met o.a. Donald Duck, Mary Poppins, enz…. Om 13 uur werden wij dan verwacht in het grote Disneyhotel voor een Prinses Make-over. Ik werd omgetoverd in Assepoester. Ik werd geschminkt, kreeg hetzelfde kleedje als Assepoester en mocht met Assepoester de grote trap aflopen als een echte prinses. We maakten foto’s samen met Assepoester en dan mocht ik aan de hand van Assepoester rondlopen in de lobby van het hotel. Ik voelde mij een echte prinses! Daarna mocht ik nog, samen met een lieve mevrouw van Disney park, een tweetal uren rondlopen in het park. Met haar mocht ik dan ook nog bij Ariël en Tiana gaan. Nadien deden we nog heel wat attracties: Peter Pan’s vlucht, Vliegen met Dumbo, A Small World enz…

We zijn dan nog eens naar de parade gaan kijken, maar ditmaal vanop een ideale voorbehouden plaats waar we heel goed konden zien. Na de parade dan naar Frozen waar ik zelf even mocht meezingen door de micro. Als laatste die avond dan het vuurwerk: prachtig! Na het vuurwerk vlug naar het hotel en in bed.

Zondagmorgen zijn we dan gaan ontbijten in het hotel nadat we onze bagage in de bagageruimte hadden achtergelaten.

Nog vlug wat attracties en ontmoetingen meegepikt en dan was het tijd om terug huiswaarts te keren met de TGV. Het was een beetje een vermoeiend weekend maar superleuk en onvergetelijk! Femke Wensteam: Patricia, Petra en Marleen Met dank aan: Disneyland Parijs

NMBS

Jana en Sharina en het Miracle team

Zonta Waregem

IT Kreative

Bekijk ook deze wensen: