Ridder Orlin

Large 1024 645 2015 171 orlin   ridderdag 2

Rond 9h kwamen ridder Christophe samen met Greta en Nele aan op de school van Orlin. De kids op de speelplaats werden helemaal gek van de stoere ridder. Aangekomen in de klas van Orlin waren de klasgenootjes van Orlin laaiend enthousiast en nieuwsgierig. Deze waren danig onder de indruk en de verkleedkoffers waren in een mum van tijd leeg’geroofd’ door de kids en we bevonden ons tussen de riddertjes en jonkvrouwtjes.

 

Niet veel later kwam Orlin met mama, papa, broer, oma en opa binnen. Orlin was ongeduldig om z’n ridderkostuum aan te trekken. Iedereen zat op hete kolen voor het vertrek naar de ‘onbekende bestemming’. Intussen had Ann al kennis gemaakt met alle ridders in het kasteel in Rumbeke en stond het hele riddergezelschap ons op te wachten. Redelijk indrukwekkend want het ging om een bonte bende ridders, uit alle windhoeken van de wereld. Aangekomen aan de kasteelpoort kwam het hele gezelschap op de bus, op zoek naar ‘Heer Orlin’.

 

De hele bende werd meegenomen binnen in het kasteel en iedereen was danig onder de indruk van alle attributen die op een grote tafel lagen: zwaarden, dolken, messen, bekers, hoorns, dierenhuiden, etc. ‘Heer Orlin’ mocht met z’n broer op de eerste rij plaats nemen en iedereen was danig nieuwsgierig naar de verhalen van die ene ridder. De kinderen hingen bijna letterlijk aan z’n lippen en werkten heel actief mee. Voor iedereen best interessant want zo kwamen we onder meer te weten waarom nu nog de bruid links staat van de bruidegom, waarom sommige ridders puntschoenen droegen, hoeveel soorten speren er bestaan, etc. Hilarisch werd het toen de juffrouw werd ingepakt in een harnas. Pfff, best zwaar om dragen voor de jongedame en warm!

 

Tussendoor was er tijd voor een drankje, wat popcorn en ridderkoekjes. Daarna mochten de kinderen zelf de helmen en zwaarden testen en was het tijd voor het fotomoment. Spannend! Na al het hard labeur was het tijd voor een stevig middagmaal. Iedereen genoot duidelijk van de lekkere belegde broodjes!

 

De hele ochtend stonden de hemelsluizen open en viel het water met bakken uit de hemel maar alsof de ridders ervoor hadden gezorgd, klaarde het na de middag helemaal op! Tijd voor de ridderspelen buiten op het kasteeldomein!

 

De klas werd in vier groepjes verdeeld en elke groep mocht via een beurtsysteem alle opdrachten uitvoeren waaronder met pijl en boog schieten, wauw! Dat was de klap op de vuurpijl.

Tussendoor nog even tijd voor een drankje en échte, gepersonaliseerde riddercakejes, mmm.

 

Daarna was er nog een gevecht tussen de ridders en kids en werden ze nog tot ridder en jonkvrouw ‘geslagen’. Rond 15h vertrok het hele gezelschap dan met de bus terug naar de school! De kinderen kregen nog een ‘goodie’bagje mee met ridder/jonkvrouw spulletjes. Iedereen was moe maar voldaan!

Een super wensdag!

 

Wensteam: Greta, Ann, Nele en Christophe

 

 

Met dank aan:

ridders van Pendragon

basisschool de glimlach, Zedelgem

kasteel Rumbeke, domein Sterrebos, Rumbeke

eethuis Maxice, Roeselare

bakkerij Willaert, Beveren-Roeselare

de bosklappers - Ride4Charity

Bekijk ook deze wensen: