Prinses Elise in Disneyland Parijs

Large 1024 645 2016 018 elise   dlp quote

Elise haar grote wens, een weekendje Disneyland Parijs samen met haar gezin, ging in het weekend van 15 april tot en met 17 april in vervulling. Drie weken na haar allerlaatste chemokuur en dus een hele mooie afsluiter van een zwaar jaar.  

 

DAG 1 

Elise werd meteen als een echte prinses ontvangen in het prachtige Newport Bay Hotel. Na de ‘kamerinspectie’, waren Elisehaar broer en zus (maar eigenlijk ook mama en papa) niet meer te houden en zijn we meteen richting Disneyland Park gegaan. Natuurlijk niet zonder eerst iets te eten in het geweldige Rainforest Café, vol gevaarlijke dieren en af en toe een angstaanjagend onweer. Met een goed gevulde maag zijn we dan vol enthousiasme het park ingetrokken. Wat was het heerlijk om zonder aan te schuiven elke attractie te kunnen doen die de kinderen maar wilden. Elise heeft zelfs een persoonlijke rendez-vous gehad met enkele van haar lievelingsprinsessen: Sneeuwwitje, Rapunzel, Assepoester, enz. Eigenlijk diende dit vooraf te worden geboekt en was de attractie voor heel de dag volzet maar als ‘speciale gast’ bleek dit geen probleem te zijn en mocht Elise uitgebreid poseren met haar favorieten. Omdat een fikse regenbui volgde, zijn we dan terug richting hotel getrokken en hebben we ’s avonds nog genoten in het restaurant van het hotel. Ook daar werd Elise als een prinses behandeld en was niets te veel.  

 

DAG 2 

Op dag 2 vond Elise het gepast om heel de dag in haar prinsessenjurk (als Elsa van Frozen) te paraderen. Een cadeau van Make-A-Wish® Vlaanderen, een prachtige op maat gemaakte jurk van haar absolute lievelingsprinses Elsa. ’s Morgens begon al meteen met een hele leuke verrassing. We mochten in het Disney Café gaan ontbijten, samen met verschillende Disney figuren. Ook dat was weer fantastisch! Vele favorieten passeerden onze tafel en namen uitgebreid de tijd om foto’s met hen te maken, Mickey Mouse, Goofy, Pluto, … Mickey Mouse kwam nadien zelfs nog een extra knuffel aan Elise geven. Wat was ze gelukkig! Daarna terug het park in om van de ene attractie naar de andere te gaan. Om 14.00 u hadden we wel een belangrijke afspraak in het stadhuis van Disneyland Park. Het was een verrassing voor ons allemaal maar uiteindelijk bleek het een persoonlijke ontmoeting te zijn met Elsa én Anna van Frozen. Elise was echt helemaal verrast en was zo blij om haar favoriete prinsessen in het ‘echt’ te mogen ontmoeten! Elsa beloofde haar ook tijdens de parade ’s avonds naar haar te wuiven’s Avonds hebben we dan de beroemde parade gevolgd vanop een bevoorrechte plaats, voorbehouden voor speciale gasten (en hun familie), zoals Elise. En ja hoor, Elsa was haar niet vergeten! Er werd uitvoerig naar Elise gewuifd en kusjes gegooid, hetgeen ze natuurlijk geweldig vond. Maar ook de andere figuren besteedden uitgebreid aandacht aan Elise. Fantastisch hoe iedereen daar zo mee bezig is! We hebben een lange, prachtige dag opnieuw afgesloten in het restaurant van het hotel.  

 

DAG 3 

De tijd gaat snel als je je amuseert en zo dus ook in Disneyland Parijs want de laatste dag was alweer aangebroken. ’s Morgens een uitgebreid ontbijt in het hotel, deze keer jammer genoeg niet met de Disneyfiguren en dan naar het Walt Disney Studios Park. De jongens wilden immers heel graag de spectaculaire stunt show zien. De meisjes vonden dit iets minder leuk. Enkel de passage van de enige echte Cars auto, maakte dat ook de meisjes enthousiast werden. Daarna nog enkele attracties gedaan om vervolgens nog een laatste keer in het Rainforest Café te gaan eten, op uitdrukkelijk verzoek van de kinderen. En danterug huiswaarts! Eenmaal thuis gekomen bleek het nog  niet gedaan met alle verrassingen. Onze wensprinsessen hadden voor een geweldige thuiskomst, compleet met lekkere frietjes, gezorgd. Kortom, Elise, maar ook wij als gezin hebben er echt heel erg van genoten! Het was een fantastisch verblijf in Disneyland Parijs, waarin alle zorgen van het afgelopen jaar even helemaal verdwenen leken te zijn. Elise voelde zich echt een prinses!  

Bedankt Make-A-Wish® voor deze onvergetelijke reis! 

 

Wensteam: Ingrid, Winnie en Christiane 

 

Met dank aan:   

Maria Fierens 

Disneyland Parijs  

Frituur Bér  

Fam. Van Asten-Gijbels  

Guga Baul  

Bekijk ook deze wensen: