Dryss ontmoet de Rode Duivels

Large 1024 645 2016 034 dryss   m g rode duivels    001 2

Vrijdagochtend 03 juni 2016. We maken ons klaar om richting school te vertrekken. Tenminste, dat denkt Dryss. Dyna, de zus van Dryss moet al heel vroeg op school zijn want zij vertrekt op schoolreis. Dryss mag nog een beetje langer thuis blijven tot mama hem dan weg brengt om op schoolreis te gaan. Plots om 7u30 gaat de bel. Martine en Philippe van Make-A-Wish® staan voor de deur. Dryss gaat niet op schoolreis. Vandaag gaat zijn wens in vervulling. Dryss weet van niets en heeft ook geen flauw vermoeden wat er hem te wachten staat. We vertrekken richting Genk. Antwerpen voorbij wordt er even gestopt om een ontbijtje te nemen. Lekkere koffiekoeken en drankjes à volonté. Ondertussen krijgt Dryss een eerste pakje om open te doen. Zijn ogen fonkelen als hij zijn Rode Duivels T-shirt krijgt. Natuurlijk trekt hij dit meteen aan. Nog altijd beseft hij niet wat er gaat gebeuren.

 

10.15 u : aangekomen in Hechtel-Eksel op de basisschool die de wedstrijd van Ketnet had gewonnen. Daar komen straks 3 Rode Duivels langs o.a. Kevin De Bruyne, Thibaut Courtois en Simon Mignolet. Waarom we zo ver zijn gereden? Wel omdat Kevin De Bruyne de favoriete speler van Dryss is.

10.30 u: de 3 Rode Duivels komen aan. Ze maken tijd voor handtekeningen, foto’s en een spelletje voetbal met alle kindjes van de school. Dryss was al zo opgewonden dat hij op een gegeven moment met zijn rolstoeltje voor de voeten van Thibaut Courtois ging staan en daar van alle 3 de Rode Duivels zijn eerste ‘high five’ krijgt.

11.50 u : het grote moment. Dryss krijgt een persoonlijke meet & greet met deze 3 vedetten.

Dryss laat zijn pet en T-shirt signeren. Ze praten een tijdje met hem en er worden mooie foto’s genomen. Hij is helemaal onder de indruk en weet op een bepaald ogenblik niet zo goed meer wat zeggen. Toen Kevin De Bruyne op zijn hurken bij Dryss zat, zag ik dat Dryss helemaal in de wolken was. Mama merkte op dat Dryss wat van zijn melk was, maar Kevin suste Dryss en zei dat dat helemaal niet nodig was. Thibaut vroeg bij het afscheid of Dryss heel goed zou supporteren en het antwoord van Dryss was met volle overtuiging JA. Zo, wat een moment!

 

Iets na 12 u vertrekken we naar het stadion van KRC Genk. Daar worden we opgewacht door een medewerker. We krijgen een persoonlijke rondleiding in het stadion, de kleedkamers, de ontspanningsruimte en op het veld. Heel leuk om te zien hoe het er achter de schermen bij een voetbalploeg aan toegaat. Heel indrukwekkend!

 

Ons buikje en vooral dat van Dryss begint te grommen. We eten in het restaurant van KRC Genk. Eerst een lekker aperitiefje en daarna een super lekkere maaltijd. We zijn allemaal heel voldaan. We maken achteraf nog een mooie wandeling want in het verre Limburg was het zonnetje van de partij. Het was prachtig weer. Daarna een kopje koffie en een koekje en we kunnen weer verder. We kopen bij de verkoopstand nog een sjaal van de rode duivels en vertrekken richting ingang om hun laatste open training bij te wonen. Dryss kijkt gefascineerd naar zijn idolen.

 

Het was een fantastische dag, een dag om nooit meer te vergeten.

Bedankt aan Make-A-Wish® om dit waar te maken. Dryss en wij zijn jullie eeuwig dankbaar. De blik in zijn oogjes en de glimlach op zijn gezichtje hebben getoond dat Dryss met volle teugen heeft genoten van begin tot einde. Toen Dryss ’s avonds in zijn bedje werd gestopt zei hij tegen mama: " En nu ga ik dromen van mijn favorieten." Met zo’n gedachte naar bed gaan, het kon niet beter zijn.

 

Wensteam: Martine V. , Philippe en Marleen

 

Met dank aan:

Minivoetbal Patrick Sport

M.Wildeman en G. Geeraert, Rommelmarkt Wervik

Belgische voetbalbond en A. De Bock

Rode Duivels Kevin De Bruyne, Thibaut Courtois en Simon Mignolet

Basisschool Viool

S.Linsen, KRC Genk

Bekijk ook deze wensen: