Yelle in het magische Disneyland® Parijs

Large 1024 645 2015 103 yelle   dlp    006

Droomuitstap voor Yelle : EURO DISNEY.  

Zoals jullie weten, ben ik een jongen van 18 jaar met een heel zeldzame ziekte. Spijtig genoeg begint de ziekte de overhand te nemen, en heb ik een droom uitstap naar Disney Parijs gekozen.  

Het was FANTATISCH!!!!!!!!!! 

Op het perron van de NMBS in Brussel Zuid stonden mensen mij op te wachten om mij te helpen instappen. Op de trein hadden we een zee van ruimte waar we met het hele gezin samen in 1st klasse konden vertoeven.  

Aangekomen in het treinstation van Marne Le Vallée, was het een 5 minuutjes rijden tot het hotel. De stadsbus die ons voerde  was voorzien om rolstoel patiënten heel gemakkelijk te laten instappen.  

In het hotel was het weeral een service van jewelste, een uitgebreid buffet zowel ’s morgens als ’s avonds, een mooie kamer met zicht op een prachtige vijver langs waar het 10 minuutjes wandelen is tot het park. Heb je geen zin om te wandelen, geen probleem, je kan ten allen tijde een “speciaal” busje bestellen.  

Als je eenmaal in het park bent, dan pas zie je de kracht van de “Make-A-Wish®” badge. Als een koning word je op handen gedragen. Je krijgt voorrang op alles, er is in elke attractie een speciale ingang voor rolstoel gebruikers  met voldoende ruimte en de mensen van Disney laten je zelf een tweede of, als je wil, een derde keer de rit maken.  

Het is alsof de “Make-A-Wish®” badge de disney medewerkers aantrekt, al die mensen (de figuren alsook de medewerkers)  gaan met zo een ingetogenheid en tegelijkertijd een spontaniteit met je om, dat sommige mensen, en zeker mijn ouders, er een krop in hun keel van kregen.  

In het Mickey Cafe, waar we een ontbijt genomen hebben, zijn alle figuren bij mij gekomen, in het park en tijdens de parade heb ik van veel prinsessen, prinsen en figuren een handdruk of een knuffel gekregen, en van iedereen, bezoekers alsook het personeel, heb ik een glimlach gekregen…. ONVERGETELIJK. 

De terugreis verliep even vlot als de heenreis, en als klap op de vuurpijl stonden bij onze thuiskomst het Make-A-Wish® team, Marcelle en Martine, ons op te wachten met een schitterende gevulde korf waar bubbels, versnaperingen en eten inlag.  

Aan alle medewerkers van Make-A-Wish®, en aan alle medewerkers van Disney…… BEDANKT….en, Marcelle en Martine…jullie zijn ongelofelijke schatten van vrouwen.  

 

Mijn nabij toekomstbeeld ziet er niet zo goed uit, maar ik hoop dat jullie nog vele kinderen en hun gezin deze ervaring kunnen geven.  

Yelle 

Wensteam: Marcelle en Martine 

 

Met dank aan: 

- Disneyland Parijs - NMBS 

- Kerstmarkt Londerzeel 

- Ms Vijverbeek Asse 

- Quizthet! Ku Leuven 

Bekijk ook deze wensen: