Toon in het wiel van de ronde

Large 1024 645 2015 133 toon   ronde v. vl.   001

Herentals, zondagochtend 3 april 2016. Het is 4.45h en ik word al wakker gemaakt. Waarom? Da’s wel heel vroeg. Moet zus meedoen met een turnwedstrijd? Vreemd! Dan staan ineens Willy en Maggi van Make-A-Wish® voor de deur. Wauw, het is vandaag mijn Make-A-wish-dag®! Welk van mijn 3 wensen zou het zijn? Oh ja, het is vandaag de Ronde van Vlaanderen. Zou het dat worden? Ik stap samen met mijn broer, zus, mama en papa in de auto die Willy en Maggi speciaal voor vandaag gehuurd hebben.

Anderhalf uur later komen we aan in een hotel in de buurt van Brugge. Op de parking staat een grote bus van de Lotto-wielerploeg! Binnen worden we ontvangen door iemand van Lotto-Soudal en door Eric Vanderaerden, een bekende wielrenner van vroeger! Daarna mocht ik in het hotel van Lotto-Soudal uitgebreid ontbijten. De coureurs van de ploeg waren ondertussen ook wakker en kwamen voorbij onze tafel. Marcel Sieberg kwam vrolijk goeiendag zeggen en ook Herman Frison, de ploegleider, kwam even praten. Ik kreeg ook nog een poster van Eddy Merck met daarop een persoonlijk berichtje voor mij! Na het ontbijt mocht ik in de bus van Lotto-Soudal gaan kijken. Dat was een kei grote bus waarin je kan douchen en waar iedere renner zijn eigen zetel heeft met zijn naam erop. Ik heb op die van Jasper De Buyst gezeten want Tiesj Benoot had zijn sporttas al op zijn zetel staan.

We keken nog even naar de volgauto’s en de koersfietsen en kreeg ik een zak met spulletjes van Lotto. De renners kwamen ondertussen ook één voor één uit het hotel om naar de bus te gaan en ze namen allemaal de tijd om even met mij op de foto te gaan. Na de renners succes te hebben gewenst vertrokken we met de auto naar Ronse. Vanuit Ronse gingen we met de bus naar de top van de Oude Kwaremont. Het was even stappen over de kasseien van de Oude Kwaremont tot aan de tent van Lotto-Soudal. In het begin van de koers hebben we daar spelletjes gespeeld die Willy en Maggi voor ons bij hadden. Om 13u kwamen de renners voor de eerste keer voorbij de tent. Ik kon ze van heel dichtbij zien. Op het grote scherm in de tent konden we de koers verder kijken en ondertussen genieten van eten en drinken. Het was wel even spijtig dat Benoot en Van Avermaet moesten opgeven maar niet te lang getreurd want daar was de volgende doortocht op de Oude Kwaremont. Tussendoor in de tent nog zo lang met een vlaggetje van Lotto gezwaaid dat ik een drinkbus gewonnen heb!

Bij de 3de doortocht was het kei spannend, Sepp Van Marcke hing op kop samen met Sagan. Cancellara volgde hen op de voet. Amai, wat rijden die mannen hard omhoog op die kasseien. Nu vlug terug gaan kijken op het grote scherm naar de ontknoping. Nog hard gesupporterd voor Sepp Van Marcke maar Sagan was de welverdiende winnaar. We trokken moe maar voldaan terug naar de auto. Het was zo’n leuke, spannende en lange dag dat ik op de terugweg naar huis in slaap gevallen ben! Merci Willy, Maggi en Make-A-Wish® voor deze onvergetelijke dag. Het was een unieke ervaring om de 100ste Ronde Van Vlaanderen op de 1ste rij te kunnen volgen!

Toon

 

Wensteam: Marie-Christiane, Toni, Maggi en Willy

Met dank aan :

Lotto-Soudal wielrennersploeg

Gemeente Beerse - kerstmarktcomité

Bekijk ook deze wensen: