Giel wil een LEGO-Mike

Large 1024 645 2014 060 giel   legomike

OLBC = Overpelt LEGO Builders Club gevestigd in Limburg. Wij zijn een RLUG = Recognized LEGO User Group die in 4 jaar tijd een 350 leden telt. Vanaf 6 jaar kan men bij ons lid worden. Ons oudste lid is op dit moment 80 jaar. Wij komen 1 maal per maand samen op gezellig samen te bouwen, ideeën uit te wisselen en van elkaar te leren. Men kan ons terugvinden op heel wat evenementen met mooie diorama’s en prachtige eigen creaties die men MOC’s noemt in het LEGO wereldje.

Make a Wish Oost Vlaanderen contacteerde mij met een heel specifieke vraag om te bouwen. Ze hadden eerst LEGO zelf gecontacteerd omdat ze daar al mee samen werkten. Meestal gaat dit dan over een bezoek brengen aan een LEGO park maar dit maal was het iets heel speciaals wat ze moesten vragen. Bij LEGO vertelden ze dat Make a Wish beter met een RLUG contact konden nemen omdat de wens zo speciaal was dat ze die zelf moeilijk konden vervullen. Zo kwam Make a Wish bij OLBC terecht. Het was de wens van Giel om zijn knuffel Mike van de Disney Pixar films Monsters inc. te laten bouwen in LEGO. Maar dat was nog niet alles hij wilde er ook mee kunnen spelen en laten bewegen zoals bij een robot.

Nu zaten wij natuurlijk met onze handen in het haar! Een figuur nabouwen is één ding, zoals het maken van LEGO beelden die je soms in winkels ziet staan, maar die ook nog laten bewegen en er mee spelen dat was een ander paar mouwen. Omdat onze club gekend is in het oplossen van zo een speciale zaken hebben wij een team van 3 leden naar Giel gestuurd. Zij maakten kennis met Giel en zijn lieve knuffel Mike. Ze hebben samen gebrainstormd over hoe Giel het spelen met Mike eigenlijk zag en wat hij juist bedoelde met die robot. Zo zijn ze samen op het idee gekomen om Mike op een skateboard te zetten. Mike kan van het skateboard genomen worden om bij Giel te zitten als hij dat wilde. Het skateboard en Mike zijn op afstand bestuurbaar. Zo kan Giel met Mike door het huis rijden en bewegen de armen van Mike mee om zijn evenwicht te houden op het skateboard. Ook hebben we een propeller op Mike zijn werkhelm gezet zodat deze meedraait als het skateboard rijdt. In een hoog tempo hebben we deze wens gebouwd. Met vallen en opstaan, veel testen uitgevoerd en tijdens het bouwen (zonder plan) Mike steeds aangepast tot we vonden dat hij OK was.

Toen Giel eind augustus 2015 werd gevierd door Make a Wish met 100 zakjes zijn wij onze prachtige vrolijke Mike aan Giel gaan overhandigen. Eerst fopten we hem door een leeg skateboard uit te laten pakken. Toen ik hem vroeg of dat zijn wens was vertelde hij dat er beloofd was dat er Mike op zou zitten om mee te spelen. Dus haalden we er een 2de doos bij met Mike in. Giel (en ook de omstaanders) konden hun vreugde niet op als ze Giel Mike zagen besturen en er mee door de zaal rijden. Deze mooie maar moeilijke wens hebben wij met veel trots in ons hart kunnen realiseren en vervullen. Als extra hebben we Giel en zijn familie uitgenodigd op ons eigen groot “Kicks and Bricks Overpelt 2015” evenement zodat Giel kon zien wat wij als club nog zoal allemaal bouwden. Het was een groot feest voor Giel die we tijdens het event kroonden tot ERELID van OLBC.

 

Wensteam: Gerrit, Thérèse en Marc

Met dank aan:

-OLBC Overpelt Lego Builders Club

-Lego

-Het gezin van Giel voor de realisatie van het feest "100 chemo zakjes later"

-Nieuwjaarsgeschenk medewerkers CM Midden-Vlaanderen

Bekijk ook deze wensen: