Moos werd kampioen op de racebaan in Zolder

Moos op het hoogste schavotje
Large 1024 645 2016 007 moos   racen    001

Moos telt graag af. Hoeveel keer slapen nog tot… Ook dit keer telde hij weer af. Al wist hij niet waarvoor. Er waren eerder wel wensfeeën geweest die goed naar hem hadden geluisterd, maar de echte actie bleef geheim. Hij polste tussendoor wel voortdurend of zijn neefjes er ook bij zouden zijn. Ook dat was echter nog een verrassing. Soms zijn verrassingen namelijk eerst nog een beetje vervelend. Dat hoort zo bij echte verrassingen. 

 

Pas na een lange rit en aankomst op het domein, begonnen de opties wat tot Moos door te dringen. In het restaurant, bij een groot bord spaghetti, een paar lieve wensfeeën én in blijde aanwezigheid van zijn nonkel, tante en neefjes kwam de verlossende duidelijkheid; We gaan samen racen! 

 

Na nog enkele leuke cadeautjes die de etens- en racetijd aan elkaar lijmden, mochten we ons naar de racebaan verplaatsen. Daar stonden we al dadelijk oog in oog met een hele vette Corvette ('Rox' in het kwadraat zeg maar). Terwijl we diens vormen en geluiden bewonderden, kwamen ook de andere coole auto’s aan met hun supertoffe chauffeurs. Er was zelfs een leuke race-pup meegekomen: Froemel. 

 

Nog even opstarten, papieren in orde brengen en dan is het instappen geblazen. De eerste keuze was niet moeilijk. De felgroene, oppermachtig gepimpte Mitsubishi Galant stond immers al even op Moos’ netvliezen gebrand. De neefjes en co mochten zich over de andere wagens verdelen en dan wimpelde de zwart-wit geruite vlag. Dat het intussen regende en koud was, deerde niet echt meer. 

 

Zolder en wijde omgeving werden het komende uur opgeschrikt door de brullende motoren van de lefgozers die dus zelfs de weergoden langs rechts voorbijstaken. Tussendoor werd gewisseld van bolide zodat ook de opgedreven Honda en de Chevrolet Camaro hun toeren(tal) konden tonen aan onze van oor tot oor lachende minderjarigen. Het was volop genieten! 

 

Bij een race horen winnaars en verliezers. Tegen alle verwachtingen in moest oudste neef Sam de vlag strijken voor zijn jongere broers en neef Moos. De ereplaatsen waren dus voor Beau (derde), Lou (tweede) en Moos op een torenhoge eerste plek. 

 

Nog onder de indruk van zijn stickers, race-certificaat, medaille en beker mochten we alweer naar de culinaire pitstop om nog een dessertje te genieten in het gezelschap van de supertoffe piloten van dienst. 

 

Van de terugrit -ver onder de gemiddelde snelheid van die dag- heeft Moos niet veel meer gemerkt. Soms ben je namelijk heel moe na een verrassing, dat hoort ook bij echte verrassingen. 

 

Bedankt wensfeeën! 

Geert: papa van Moos. 
 

Wensteam: Trees, Sindy en Linda 

 

Met dank aan: 

  • VGL racing Zolder. 

  • Circuit Zolder. 

  • . Verkoopactie 7de Kantoor (2015) St. Jorisinstituut - Bazel 

  • Verkoopactie 6de jaar (2015) IVV St. Vincentius instituut - Gent

Bekijk ook deze wensen: