Ybe dierenverzorger in de zoo

Ybe voedert de pinguïns
Large 1024 645 2015 104 ybe   zoo

Op 21 oktober werden wij, onze kleine held en zijn nichtje Zola, thuis in Deinze opgehaald. Met de taxi werden we naar een onbekende bestemming gebracht. Iets over 9 uur werden we afgezet aan het St.Pietersstation te Gent. De wensfeetjes stonden ons al op te wachten. Vanaf dan wisten we al zeker dat we de trein zouden nemen. Een eerste spannende ervaring voor Ybe en Zola die nog nooit per trein hadden gereisd. Maar naar welke bestemming zouden we rijden? We hadden geen idee. Toen we een klein uurtje later moesten afstappen in Antwerpen Centraal, begon er een klein lichtje te branden. Ybe is immers gek op dieren en wilde hen wel eens van dichtbij zien, hen aaien en eten geven.

We werden vriendelijk onthaald aan de inkom van de Zoo. Eerst even rond wandelen en allerhande dieren bekijken. Om 11u stipt werden we bij de zwartvoetpinguïns verwacht. Niet te geloven, terwijl alle bezoekers buiten de omheining moesten blijven om te zien hoe en met wat deze grappige diertjes gevoederd werden, mochten Ybe, Zola en papa Jenthe mee met de verzorgers. Ze kwamen heel dicht bij de diertjes om hen visjes toe te werpen. Geweldig!

Na deze belevenis kregen we zelf een beetje honger en wandelden we naar het restaurant ter plaatse om een kleinigheidje te nuttigen.

Om kwart na 1 werden we op de volgende bestemming verwacht. We mochten de zeeleeuwenshow meemaken. Ybe zijn oogjes wisten niet waar eerst te kijken toen hij die dieren zag springen, duiken, dansen en “handenklappen”. Na de show, toen iedereen buiten was werden de deuren gesloten en mochten alleen wij nog blijven samen met de verzorgers. Ook hier mochten de kinderen visjes geven aan de zeeleeuwen, hen aaien en knuffelen. Weer een geweldig moment!

We hadden daarna tijd om nog wat wandelen langs de apen, vogels, olifanten… tot we om 3 uur op onze laatste afspraak kwamen bij de dromedarissen. Ook zij staan achter een goed gesloten hek waar niemand bij kan. Maar alweer mochten wij mee om hen te voederen. Grote dikke wortels, aardappelen en brood speelden ze naar binnen. Toen de emmers leeg waren begon Ybe alle gevallen blaadjes van de bomen op te rapen en gaf hij hen ook dit te eten. En jawel hoor, ook dat aten ze gretig uit zijn handje!

Het begon stilaan wat te miezeren, dus zijn we wandelend onder de paraplu naar de uitgang gegaan. Natuurlijk niet zonder de shop te passeren, want hier mocht Ybe nog een herinnering kopen.

Zoveel keuze, dat werd dus een moeilijke beslissing! Maar morgen gaat Ybe zeker met een nieuwe boekentas naar school, in giraffenmotief en heeft hij een leuke knuffel bij om te slapen.

Het feest was nog niet voorbij want de wensfeetjes hadden nog een ijsje beloofd en we zouden zeker eindigen met heerlijke pizza uit de Pizza Hut. Hierop is Ybe verlekkerd.

De vermoeidheid begon zichtbaar en vooral voelbaar te worden, dus werd het tijd om de terugweg aan te vatten. Op de trein en later in de auto voor de laatste rit vielen de kinderen met een grote glimlach heel dankbaar in slaap!

We danken de wensfeetjes en Make-A-Wish® die dit mogelijk maakten!

Femke, mama van Ybe

 

Wensteam: Bettie, Trees en Nadine

Met dank aan:

Bekijk ook deze wensen: