Tjorre en zijn speleobox

Een blije Tjorre
Large 1024 645 2015 129 tjorre   speleobox

Onze Tjorre is een speels, vrolijk en dankbaar buitenkind dat er steeds opnieuw in slaagt om zijn omgeving gelukkig te maken.  Hij kon nu weer vrij ademen.

Op een dag hoorde hij van Make-A-Wish® en dat hij wellicht ook in aanmerking kwam om een verborgen droom uit zijn kastje te halen. Hij schreef een brief met zijn nieuwste pen en een klein hartje.

Toen kwamen er dames op bezoek, Myriam, Els en Christel.  Zij vertegenwoordigden de organisatie van Make-A-Wish® én zij luisterden heel goed naar Tjorre’s droom. Hij wist heel goed wat hij wou.  Zijn papa en pappie hadden een boomhut gemaakt en daar was hij heel blij mee maar het miste toch spanning.  Zou Make-A-Wish® het allemaal wat avontuurlijker en mysterieuzer kunnen maken?   Zijn speelterrein  was in de laatste jaren vooral  herleid tot de tuin.  Zijn wens zou zijn speelterrein zoveel aantrekkelijker maken voor hem en zijn broertjes en voor zijn kameraadjes die hij al zo lang had moeten missen. Zijn ogen fonkelden én ook dat hadden de drie dames gemerkt. Wat er dan gebeurd is, weten we niet, het lijkt wel een beetje op toveren.

Er kwam een professionele boomhutmaker op bezoek. Ook hij luisterde en ook hij kreeg fonkeloogjes. Hij zou een speleobox ontwerpen in opdracht van Make-A-Wish® en het zou een hele speciale worden.  Hij dacht na, hij tekende, hij maakte en hermaakte tot hij zag dat het heel goed was.

En zo gebeurde op een dag dat Jef en zijn vrouw en nog een helper op de hoeve toekwamen met 2 volle camionnetten, een volgeladen jeep en 2 aanhangwagens met allerlei constructies.

We geloofden onze eigen ogen niet. Tjorre en zijn broertjes waren niet thuis. Ze waren bij mammie en pappie en bonnie en pepe. Het moest tot het laatste moment een echte verrassing blijven.

Er werd hard gewerkt onder het deskundig oog van Jef met zijn vrouw Katrien en wat vrijwilligers.   Het was een puzzeldoos  en naarmate het groeide, werden we meer en meer overweldigd.

Eén dag werken was niet voldoende.  Dus morgen terug keihard aan de slag want Myriam, Christel en Els hadden tegen 14u een hele feestelijke opening georganiseerd voor Tjorre én zijn vrienden.

Toen kwam het  grote ogenblik.  We zien met zijn allen Tjorre er aankomen met zijn broertjes, mammie en bonnie.

Auto’s toeterden,  Tjorre was zo opgewonden al die mensen samen te zien. Toen hij de speleobox zag, ging de hemel voor hem open. Waauw ! Cool !

Samen met zijn vrienden heeft hij de rest van de dag de mysterieuze box ingewijd.  Je kruipt erin via een gat in de boomhut , je sluipt door een buis en dan kan je verschillende wegen verkennen en dat doen ze zonder ophouden.

Dankjewel  Els, Christel en Myriam en iedereen van Make-A-Wish®. Dankjewel Jef en Katrien voor zoveel creativiteit!  Dankjewel vrienden en vrijwilligers, jullie zijn schatten.

Alleen maar fonkelende ogen en dankbare omhelzingen bij een lekker glas cava of kinderbubbels. Een droom werd een realiteit die je niet eens had kunnen dromen.

Namens Tjorre

 

Wensteam: Myriam, Els en Christel

 

Met dank aan:

Bekijk ook deze wensen: