Maité rijdt paard met een politiepaard op het strand

Maité te paard op het strand
Large 1024 645 2014 133 maite paardrijden    003

Woensdag 23 september 2015 staat voor altijd in mijn geheugen gegrift. De dag begon zoals altijd maar plots stond de politie in mijn klas met mijn tok en rijlaarzen. “ Zit er een Maïté in de klas” vroeg de politieagent? Ja, er zitten er zelfs 2, maar nee hoor, het ging echt over mij.  Toen de agent zei dat ik mocht meekomen was ik toch even geschrokken. Gelukkig kwam op dat moment Myriam van Make-A-Wish® binnen en zei dat het mijn wensdag was. Ik kon het niet geloven.
Ik nam afscheid van mijn klasgenoten en vertrok samen met mijn ouders en zus naar “De 3 vijvers”. Daar hadden ze afgesproken met de cavalerie van de politie. Ze waren met 8 agenten en 9 politiepaarden. Eentje daarvan mocht ik mee rijden. Éclipse, een prachtig paard, maar soms een beetje lui. Mijn zus kreeg een paard van de manège zodat ook zij mee kon. We gingen  richting het strand van De Panne voor een ritje van 2.30u op het paard.
We hebben zelfstandig enkele oefeningen gedaan, een beetje losgereden en samen nog enkele oefeningen gedaan op een geïmproviseerde piste. Vervolgens zijn we teruggekeerd naar de manege waar we de paarden verzorgden en hen te eten gaven. Samen met de agenten aten ook wij een lekkere spaghetti. Na de maaltijd mochten m’n zus en ik mee met de vrachtwagen richting Brussel. We mochten er de stallen bekijken, geweldig!  Ze hebben zo’n 150 paarden. Er is ook een immens grote piste waar ze schriktherapie oefenen. Elke politieagent heeft zijn eigen afgestudeerd paard. Als je politie te paard ziet, dan komen die allemaal van Brussel.
Om de dag af te sluiten zijn we met z’n allen gaan eten in Pizza Hut, heel gezellig.Het was een supertoffe dag, die ik nooit zal vergeten. Dankjewel Maïté

 

Wensteam: Myriam, Greta en Philippe

 

Met dank aan:
Cavalerie
De Drie Vijvers De Panne
Politie Zone Kouter
Fotograaf Kris Vanraes
Quiz in Lichtervelde

Bekijk ook deze wensen: