Otta's feest met Kapitein Winokio

Otta en mevrouw de poes
Large 1024 645 2015 154 otta   feest  1

We hadden er zo lang naar uitgekeken ! 17 juni 2015!

Van bij het begin voelde ik de spanning op school. Er hing een feeststemming in de lucht. Na mijn middagdutje stonden plots mijn zussen en broers mij op te wachten, wat ongewoon was voor een woensdagmiddag. Ook mama, papa, omi, opi en mémé stonden klaar om mij een dikke knuffel te geven. De hele school was versierd met vlaggetjes en ballonnen en ik werd omringd door alle kinderen van mijn school.

Door de kapiteinspetten van mijn broers en de poezenoortjes voelde ik wat er mij te wachten stond. Mijn grote idolen zouden mij komen opzoeken !!

De hele school mocht samen met mij smullen van de heerlijke frietjes en chicken fingers er was voor elk wat wils. Ik wou dit niet in de eetzaal opeten, maar op de banken die voor een podium stonden, samen met mijn mama. Want ik wou geen seconde missen van mijn grote idolen !

Om de wachttijd wat op te vullen kwam er een clown opdagen. Hij toverde ballonnen om in  allerlei dieren en zwaarden. Voor mij maakte hij wel een heel speciale kroon ! Maar mijn poezenoortjes kregen toch de voorkeur !

Plots begonnen een aantal kerels instrumenten klaar te zetten en uit te testen. De spanning begon bij mij te stijgen. Om drie uur was het dan zover, daar waren mijn grote idolen: kapitein Winokio en mevrouw de poes. Al mijn schoolvrienden kwamen met mij meegenieten van de eerste noten van de band.

Aanvankelijk kroop ik nog dicht bij mama, maar na verloop van tijd waagde ik me aan mijn eerste danspasjes samen met mijn vriendjes, de kapitein en mevrouw de poes. Zowat middenin het optreden werd het plots muisstil, toen de eerste noten weerklonken van het lied “Otta” (een lied dat mevrouw de poes speciaal voor mij geschreven heeft). De tranen werden bedwongen in het publiek. Ik genoot volop en bij het slotrefrein begon iedereen “Otta … Otta … knuffeli … kirrewi … kloppedi … doppelidom” uit volle borst mee te zingen. Mooi was dat ! Daarna ging het feest gewoon verder met meezingers, allerlei danspasjes en lekker gek doen. Het feest eindigde met een gezamenlijke polonaise.

Ook kreeg ik nog een uitgebreid knuffel- en neuzen-neuzen-moment met mevrouw de poes. De kapitein, die werd even in plaats van Jan de mosselman, Jan de afvalman. Ik verzamelde al het afval bij hem en ik vind hem toch zo grappig. Ik ben fan, maar bovenal hou ik van hen !

Tot slot wil ik mijn school (mijn juf Janne, al mijn juffen, meester en directrice) en al mijn lieve schoolvrienden bedanken voor dit mooie feest en een uitzonderlijk dankwoordje voor Marleen, Eline en Davy (het Make-A-Wish® team) die dit alles in goede, ontspannen en plezierige banen hebben geleid.  Otta X

 

Wensteam: Eline, Davy en Marleen

 

Met dank aan:

Bekijk ook deze wensen: