Roos ontdekt het Dierenrijk

Roos bestudeert de botten zorgvuldig
Large 1024 645 roos1

Dinsdag 23 juni worden we opgehaald, om half tien. Veel meer weten we op dat moment nog nietRoos is al dagen ‘een beetje ongeduldig’. Spannend dus. 

Met het hele gezin (Roos, Nils, papa en mama) worden we door Marijke en Rosanne opgehaald met een grote rolstoelbus. 

Eerste stop: Aquatopia. Bij aankomst roept Roos: daar ben ik al ene keer geweest met oma, dat is daar heel leuk. Roos weet dan nog niet dat het geen gewoon bezoek zal zijn. Een privé rondleiding door de dierenverzorgers Peter en Thomas zorgt voor een onvergetelijke voormiddag. Muizen voederen aan een leguaan, piranha’s voederen, een boa vasthouden en een bezoek achter de schermen(bij de giftige koralen). In één woord wauw,… Bij het vertrek krijgt Roos ook nog een paar mooie geschenken. Bedankt Aquatopia voor alles 

Terug buiten staat de rolstoelbus reeds klaar om ons naar Brussel te brengen. Wanneer we in de buurt komen roept Roos: dat ken ik hier! Ik ben hier al eens geweest! Eindbestemming: het Natuurhistorisch museum. We beseffen dan nog niet welk privilege ons te wachten slaat. 

Jeroen, onze persoonlijke gids, verzorgt een boeiende rondleiding door de zalen en is onder de indruk van Roos haar kennis. Plots onderbreekt hij haar en moeten we samen met hem naar de glazen kast van de Iguanodons. Paleontoloog Annelies wacht daar op ons met een grote bos sleutels. Die van de glazen kast was er toch bij zekerJeroen vertelt ons dat op de 16 jaar dat hij in het museum werkt slechts enkel 1 persoon Roos voorafging. Roos mag in de kast met Iguanodons! Er is zelfs een fotograaf aanwezig om het unieke moment vast te leggen. Roos rolt wel zeker 15 minuten met haar rolstoel tussen deze miljoenen jaren oude, echte skeletten. Zoiets gebeurt maaeenmaal in je leven. Fantastisch. 

Op naar de kelders van het museum. Daar ligt een collectie fossielen om “u” tegen te zeggen die vrijwel niemand te zien krijgt. Ook nu krijgen we een uitgebreide rondleiding met het bekijken en zelfs vastnemen van verschillende fossielen, beenderen en zelfs dinodrollen(versteende hé). Als klap op de vuurpijl eindigt dit bezoek in de werkplaats van de paleontologen Hiekomen de ontdekte dinosaurus botten toe en worden ze  uit het plaaster gehaald. Roos mocht zelfs helpen met een echt dinosaurus bot uit steen te frezen. Er werd een afgietsel van een Iguanodon duim gemaakte, die staat nu te pronken naast Roosjes bed.  

Jeroen stond er wat van versteld dat Roos begreep hoe speciaal en zelden dit bezoek was (zelfs voor wereldvermaarde paleontologen) We danken iedereen die deze uitzonderlijke ervaring mogelijk maakte.  

Als laatste dienen de hongerige magen gevuld te worden. Na en lekkere maaltijd en een ijsje, snel nog even langs manneke pis en dan moe maar gelukkig huiswaarts met de rolstoelbus. 

Een dag om nooit te vergeten, zeker voor een zesjarig kindje genaamd Roos. 

Hartelijk dank aan Marijke, Rosanne en David 

Hartelijk dank aan alle medewerkers van Make-A-Wish®, aan alle medewerkers van Aquatopia en aan alle medewerkers van het Natuurhistorisch museum. 

Roos en familie 

 

Wensteam: 

David, Rosanne en Marijke 

 

Met dank aan: 

Aquatopia Antwerpen 

Natuurhistorisch museum Brussel 

Donatie Mabo Priv St

Bekijk ook deze wensen: