Een aangepaste bedbox voor Thomas

Thomas in zijn bedbox
Large 1024 645 2015 012 thomas   bedbox    001

Na ongeduldig wachten zijn de wensfeeën aangekomen. 

Met fotograaf en een privé chauffeur rijden we richting geheime bestemming. Is het een speeltuin? Neen dat is het niet! Het is het hippisch zorgcentrum Heikenhof dat ons naar de hemel schiet. 

Een aangepaste manege in Meerhout, waar we eerst een rondleiding krijgen bij de paarden. Dan mag Thomas genieten van hemelbed paardrijden. Een fjord stapt op een loopband, terwijl Thomas in het hemelbed op de rug van het paard ligt te snoezelen. Van de zachte bewegingen op de rug van het paard wordt Thomas helemaal relaxed. 

Hij geniet er met volle teugen van. Uiteindelijk vallen zijn oogjes zelfs dicht en heeft hij een zalig dutje gedaan op het paard. 

Terwijl Thomas geniet op het paard, worden wij getrakteerd op een hapje en een drankje. Wij mogen ook gaan wandelen met Tam Tam, een hevig Shetland ponny'tje dat nogal graag bijt. Hij heeft dus zijn naam niet gestolen. Daarna mag Thomas gaan snoezelen in een huifkar. De huifkar is ingericht als snoezelruimte met lichtjes, spiegels, rustige muziek en allerhande dingen die met paarden te maken hebben. We laten hem alles met zijn handjes betasten: een stok, stro, haver, borstel, zweep enz. 

Stilaan wordt het weer tijd om huiswaarts te rijden. We stappen terug samen in de “super bus” speciaal aangepast voor Thomas zijn rolstoel. We rijden eerst naar de Square in Kermt voor een drankje en dan naar huis waar de grootste verrassing van de dag zal plaatsvinden. Mijn hart klopt sneller en sneller naarmate we ons huis naderen. En dan komt het: vlaggen en ballonnen hangen van ver al te wapperen. We konden haast niet uit de bus stappen van de spanning. Eenmaal binnen weten we niet wat we zien. Onze living was deels omgetoverd tot een mooie snoezelhoek voor Thomas. In zijn bedbox lag er heel wat aangepast speelgoed. Allemaal dingen waar Thomas zich niet aan kan pijn doen. Ook werden er mooie lichtfiguurtjes geprojecteerd op de muur en het plafond. SuperWe leggen Thomas in zijn bed en hij weet gewoon niet waar eerst te kijken. Ik ben er zeker van dat Thomas zich een engeltje waant in de zevende hemel. 

De verrassingen blijven maar komen. De mensen van Make-A-Wish® hebben de tafel mooi gedekt inclusief kaarsjes en een bloemenstukje. Er is een pasta schotel en een reuze lekkere tiramisu als dessert.  Maar voor we aan tafel gaan klinken we nog eerst met het team van Make-A-Wish® op de geslaagde wensdag van ons zoontje. Wij waanden ons net koning, koningin en prins Thomas uiteraard. Een dag om nooit meer te vergeten. Een dag die een diepe indruk heeft nagelaten in mijn hart. Een dag waar we Thomas zijn ziekte even hebben kunnen vergeten. Zo zie je maar: sprookjes bestaan wel, zolang je er maar in gelooft. Een dikke merci aan allen die Thomas zijn droom hebben helpen waarmaken. In het bijzonder aan An, Liliane en Karin “ De Wensfeeën van Thomas”Thomas, Corinna en Yves 

 

Wensteam: An, Karin en Liliane 

 

Met dank aan:  

Taxi Multi Cars  

NV Greven – Schrijnwerkerij 

Lommel Brazil F.V. – WK voetbal op groot scherm 

Vele centjes maken mooie wensjes 

Hippisch Zorgcentrum Heikenhof 

Bekijk ook deze wensen: