Milo bezoekt Pippi Langkous in Villa Kakelbont

Milo en Pippi maken het gezellig
Large 1024 645 2013 141 milo   pippi langkous   003

Op 29 april ging ik met mama en papa naar Sint-Niklaas waar een geweldig feest werd gehouden. De wensen van vijfentwintig kindjes gingen er in vervulling. Ik was één van die kindjes... 

Ik zag er supercoole sportwagens en motors en ik ontmoette er de helden van team ROX. Olivia is in het echt nog mooier dan op tv. Eigenlijk kon de dag al niet meer stuk toen ik plots mijn naam hoorde roepen. Het was Pippi Langkous! 

We gingen samen op de foto en Pipi vroeg of ik haar eens wou komen bezoeken bij haar thuis, in Villa KakelbontIk droomde er al lang van om met Pippi te spelen en wou zo graag eens een kijkje nemen op haar zolderTwee maanden later was het zover. We werden naar het Crowne Plaza hotel bij de luchthaven gebrachtWe kregen een kamer op de bovenste verdiepingGeweldigVanuit de glazen lift kon je zo naar beneden kijken. Het leek wel of we konden vliegen! Op de mooie, grote kamer hadden ze ballons en snoepjes klaargelegd en kleurpotloden met tekenplaten van Pippi Langkous. 

Na een zalige nacht opende ik de gordijnen en zag ik de vliegtuigen, nog even en ik ga met zo eentje naar Zweden vertrekken. 

Het huis van Pippi staat op een paar stappen van het strand op een eiland in het midden van de Oostzee. Vlakbij stond het vakantiehuisje waar we drie keer zouden slapen. Het was er supermooi. Er hingen foto's van Pippi en haar vriendjes Tommy en Annika en vanuit het huisje konden we Villa Kakelbont en het piratenschip van Pippi's papa zien. De eerste avond nog kwam iemand van het park langs met een cadeau. Het was een echte Pippi-pop! Zo hoefde ik dus niet alleen te slapen. 

Rond het huis van Pippi is er een superleuk pretpark gebouwd. Ik mocht er twee dagen spelen. Er zijn speeltuinen, roetsjbanen, bootjes, een treintje en nog veel meer maar het leukste van al was toch Villa Kakelbont zelf. Alles is er zoals op tv: het bed van Pippi, het poppenbedje van mijnheer NilssonPipi's aapje, de keuken waar Pippi samen met Tommy en Annika koekjes bakt en ook Witje, Pipi's paard was er. Wist je dat het spookt op Pippi's zolder? De eerste keer was ik wel een beetje bang maar vanop de zolder kun je met een glijbaan helemaal naar buiten glijden. Ik ben wel honderd keer naar boven geweest. 

Het mooiste moment was waarop Pippi me meenam doorheen het park en in haar huis. We wandelden samen naar een heuvel waar een heleboel kindjes zaten te wachten. Kling en Klang, de politieagenten van de stad en tante Pastellia waren er ook. Samen zongen we liedjes over zeerovers over luieren en over Pippi zelf. 

Terug bij Villa Kakelbont werd het nog even spannend... Donder-Kareltje en Blom, twee boeven, wilden Pippi's tas met goudstukken stelen. Maar dat was een misrekening... Pippi is namelijk het sterkste meisje van de hele wereld. Even daarvoor nog waren Kling en Klang ook al langs geweestZe wilden Pippi naar het weeshuis brengen maar dat is niet gelukt. Toen ze Pippi achterna zaten, waren ze met een ladder op het dak van Villa Kakelbont geklommen. Eens ze op het dak waren, ging Pippi vliegensvlug terug naar beneden en nam ze de ladder weg. Daar zaten ze dan mooi...Wat heb ik gelachen, zeg! Bedankt voor alles Pippi en mensen van Make-A-Wish®. Ik heb me geweldig geamuseerd! 

 

Wensteam: Myriam en Greta 

 

Met dank aan: 
Fire for Life 
European Controlles Cup Oostende 
Kneippbyn Visby 
Crowne Plaza Brussels Airport 
Best Western Plus Stockholm Bromma 
Taxi Hendriks 
SAS 
Brussels Airlines 

Bekijk ook deze wensen: