Marcel en zijn grote speeltuin

Marcel op ontdekking in zijn speeltuig
Large 1024 645 2015 003 marcel   speeltuin    004

Terwijl de meeste mensen uitkeken naar hun vakantie, keken wij uit naar die speciale datum 23 juli. De Make-A-Wish®-dag van ons Marceltje. Make-A -Wish® was mij als kind al bijgebleven door hun soms spectaculaire wensvervullingen. Al eens een kleine vorm van jaloezie voelen bij het zien van zoveel leuks. Nooit denkende dat we in ons volwassen leventje ooit nog in aanraking zouden komen met deze organisatie. Nu zoveel jaren later weet ik wel beter. Dat de wenskindjes al heel wat doorstaan hebben, dat de wensdag meer is dan 'iets krijgen" of  "iemand ontmoeten". Het is een dag om hen eventjes te doen vergeten. Vergeten dat ze de volgende dag nog een prik moeten krijgen, vergeten dat ze volgende week vier uur moeten blijven plat liggen, vergeten dat ze lang in de auto moeten zitten om toch maar die chemo te krijgen, vergeten dat ze eigenlijk vechten tegen een ziekte die hun leventje bedreigt. 

Wij mochten een hele poos geleden, kennis maken met "onze" wensfeeën. Aan hen konden we vertellen wat voor iemand Marceltje is en waarmee we Marcel gelukkig konden maken. Marceltje is een buitenmens, geef hem een zonnetje, een fiets, zijn broer en zus, wat avontuur en hij is een blij kind. Dus kwamen we al snel uit bij een buitenspeelterrein.  

 De werken gingen van start om zeven uur 's morgens dus mochten onze drie kids op logement bij Tante Anja. Nietsvermoedend waren ze vertrokken. In een mum van tijd werd hier een prachtspeeltuig uit de grond gestampt. We wisten dat het fantastisch ging zijn, maar we werden er toch eventjes stil van. In de namiddag arriveerden onze Make-A-Wish® vervulsters dan nog eens met al het nodige gerief om er een geslaagde verrassing van te maken.  

Om drie uur mocht ik dan eindelijk laten weten dat onze drie kanjers terug naar huis mochten komen. De hele familie stond klaar om de verbaasde gezichtjes te zien. Geblinddoekt kwamen ze richting de tuin. Bij het laten vallen van de blinddoeken wisten er drie kindjes niet zo goed wat te doen...."Waar is mama, waar is mama?"leek het enige te zijn wat ze dachten. Maar éénmaal ze op hun gemak waren, kwam de blijdschap boven. Wat een prachtige namiddag werd dat. Kinderen die overgelukkig op ontdekking gingen en de familie er rond om dit alles mee te mogen beleven. 23 juli werd een dag waarop we met veel plezier vergaten... 

Nu we al een weekje verder zijn, heeft de papa natuurlijk ook niet stilgezeten. Op zijn eigenste manier "pimpt" hij ons huisje op alle mogelijke manieren. Een klokje in de toren om iedereen te verwittigen om te komen eten, kapstokjes om hun keukenschortjes aan weg te hangen (ah ja, want het huisje heeft al een ingebouwde keuken) en ook de hangmat heeft eindelijk zijn plaatsje gevonden. Vele taferelen vonden al plaats op en rond het huisje. Het deurtje werd al het decor voor een poppenkast en de nodige vijfgangenmenu's werden al doorgegeven door het venster. Ook de postbode heeft er nu drie brievenbusjes bij om te vullen. 

En vele verhalen zullen ongetwijfeld nog ontspringen rond dit gezellige huisje. 

Dank u wel Make-A-Wish® om dit mogelijk te maken voor al onze kanjers. Al onze helden verdienen dat. Eventjes vergeten.... 

Wensteam: Ann, Greta, Nele en Christel 

Met dank aan:  
Artilignum 
giften Kevin Chalmet 
Buromac 

Bekijk ook deze wensen: